Moustache Dimanche 29 Gravel 2 Proefrit

0

In iedere editie van FietsActief test een technisch redacteur in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit is de Moustache Dimanche 29 Gravel 2: ‘Geen grindpad is te veel‘.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

De fiets laat je stralen van oor tot oor

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Ontspannen, sportief en krachtig: met deze elektrische ­gravelbike heb je offroad-­plezier voor tien. Geen grindpad is te veel voor de Moustache Dimanche 29 Gravel 2. De fiets laat je stralen van oor tot oor: met groot gemak en vertrouwen trotseer je eenvoudig elk terrein.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Met groot gemak en vertrouwen trotseer je elk terrein

Heerlijk ontspannen en toch sportief

Gemaakt voor mensen die offroad willen fietsen, op niet al te lastige paden. Met zijn rechte stuur heeft de Moustache Dimanche 29 een heerlijk ontspannen en toch sportieve zithouding, waardoor je het prima uithoudt tijdens een gravelrit. De fiets is gebouwd rond de nieuwe Bosch SX-motor, die indrukwekkende prestaties levert. Op de onderdelen is niet bezuinigd: alle componenten hebben zich al bewezen.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Indrukwekkende prestaties: de fiets is gebouwd rond deze nieuwe Bosch SX-motor

Rijeigenschappen Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Al tijdens de eerste klim valt op hoe ontzettend krachtig de nieuwe Bosch SX-motor is. Het rechte stuur zorgt bergop voor een heerlijke ­zithouding, zelfs tijdens een zeer steil stuk met ­rotsen en boomwortels. Door de dropperpost – een ­mobiele zadelpen – te laten zakken, kun je net even fijner en zekerder naar beneden sturen. Het stuur­gedrag is sowieso lekker direct en de banden geven een goede grip, zowel tijdens het ­klimmen als in de bochten.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Het rechte stuur zorgt voor een heerlijke ­zithouding

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Met de dropperpost, een ­verstelbare zadelpen, kom je net even fijner en zekerder beneden

Merk & model

Binnen de Dimanche 29-lijn heeft Moustache drie modellen, in drie verschillende kleuren. De Dimanche 29 Gravel 2 is er in sand storm mat en in een heren- en damesmodel. Fietsen met een lage instap zijn zeer uitzonderlijk bij (e-)gravelbikes. Het design is lekker eigentijds. Met een mooie minimalistische look en afmontage zijn alleen de meest essentiële onderdelen gekozen voor maximaal plezier. De achterbrug van het frame is ontwikkeld met flex-stays. Die geven wat demping aan de achterzijde. Ik had het net wat mooier gevonden als de voorvork in dezelfde kleur als het frame was gespoten.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

De achterbrug is ontwikkeld met flex-stays: die geven wat demping aan de achterzijde

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Het design is lekker eigentijds

Technische details Moustache Dimanche 29 Gravel 2

De Dimanche is afgemonteerd met een Shimano Cues-groepset met tien versnellingen. De cassette heeft kransjes van 11 tot 48 tandjes, waarmee je dus ook in de heuvels prima overweg kan, ­zeker in samenwerking met de Bosch SX-motor. Qua remkracht kom je niks tekort met Shimano’s MT200 hydraulische schijfremmen. Voor heb je een 180 millimeter schijf, achter 160 millimeter. De wielset is van Moustache zelf: met een prima aluminium velg en eigen merk naven. De Maxxis Rambler 700×50-banden rollen heerlijk en bieden voldoende zekerheid op diverse ondergronden.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

De Dimanche is afgemonteerd met een Shimano Cues-groepset met tien versnellingen

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Qua remkracht kom je niks tekort met Shimano’s MT200 hydraulische schijfremmen

Opvallend: extra power

De Moustache Dimanche biedt ruimte voor een extra batterij. Op de plek van de bidonhouder kun je, met een bijgeleverde klem, een 250 watt accu toevoegen, zodat je extra lange ritten kunt maken. Die plug zit verborgen achter een ­afschermkap.

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

De Moustache Dimanche biedt ruimte voor een extra batterij

Plussen & ­minnen Moustache Dimanche 29 Gravel 2

+ comfortabel
+ fijne motor
– kleur voorvork

Moustache ­Dimanche 29 ­Gravel 2 kost € 3.699,- en vind je op de WEBSITE van het merk

Tekst en beeld: Ronald van der Boon

Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Nog zo’n droompad om even lekker los te gaan met de Moustache Dimanche 29 Gravel 2

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.