Cyclon Nano Bike Coating Proefrit accessoires

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de Cyclon Nano Bike Coating: ‘Vocht en troep krijgen echt minder kans‘.

Cyclon Nano Bike Coating

Er zijn tientallen middelen om je fiets schoon te houden. Speciale citrusshampoo, bio cleaner en glansspray, om maar wat te noemen. En dan is er nog coating, een extra beschermlaagje dat je frame moet beschermen tegen krassen en slijtage. Cyclon biedt een UV-werende coating aan die geschikt is voor alle soorten lak (mat en glanzend) en materialen (aluminium, carbon en kunststof). Nano Bike is geen poetsmiddel, het spul zorgt er wel voor dat je minder hoeft te poetsen. Vuil en modder glijden van het oppervlak af, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan schoonmaken en meer op de fiets kunt zitten.

Specs Cyclon Nano Bike Coating

De Cyclon Nano Bike Coating wordt geleverd in een spuitbusje van 100 milli­liter: dat is goed voor vier tot vijf complete coatings. In de verpakking zit een speciale microvezeldoek. Voordat je de coating aanbrengt, dien je eerst je fiets grondig te poetsen, want het spul hecht alleen op schone oppervlakken. Op de site van Cyclon is een veiligheidsblad te vinden met alle technische informatie over de coating. Nadat je de fiets behandeld hebt, zou die minimaal voor een half jaar extra beschermd moeten zijn.

Onze mening

Het coaten is niet per se een dankbaar werkje: als het spul eenmaal is aangebracht, zie je nauwelijks verschil. Maar je doet er je fiets zeker een plezier mee, want vocht en troep krijgen echt minder kans. Je fiets gaat niet zichtbaar meer blinken, de lak blijft wel lang goed. Zo’n coating wil niet zeggen dat je je fiets niet meer hoeft schoon te maken, maar het scheelt een hoop inspanning. Blijf sowieso altijd de draaiende delen checken en smeren, want dat gaat deze coating niet voor je doen.

Cyclon Nano Bike Coating € 24,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: oude sok & glimmende fiets

Alternatieven

Dynamic Secret Surface
De Dynamic Secret Surface is een keramische, hydrofobe coating (100 milliliter) die je gemakkelijk aanbrengt met een schone, droge en stofvrije doek. Het beschermt je fiets tegen water, vuil, zout, ­krassen en UV-straling. Een laag zou tot negen maanden bescherming ­bieden. € 32,99 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Pure Nano Fiets Coating
Deze kit is ook verkrijgbaar bij Praxis en bevat 250 milli­liter Pure Nano Fiets Coating (vier complete coatings), 250 millil­iter Pure Nano Ontvetter en een micro­vezeldoek. De verpakking bevat een QR-code die je naar een handige instructievideo leidt. € 44,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.