Nieuw: fiets mee in de trein naar Zwitserland (+routetips)!

0

Goed nieuws voor treinreizigers naar Zwitserland: sinds deze zomer rijden er nieuwe NS International treinen van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Duitsland en Zwitserland. De nieuwe treinen bieden meer comfort, minder uitval en hebben nu ook de mogelijkheid om fietsen mee te nemen!

Op de fiets door Basel – vanaf de Rijnbruggen heb je prachtig uitzicht!

Fiets in de trein naar Basel

In de nieuwe treinen zijn er zo’n 6/8 fietsplaatsen die je van tevoren moet reserveren bij je ticket. Wees er dus snel bij! Een ticket boek je hier. De trein gaat vanaf Nederland 5x per dag richting Frankfurt en stopt dan in Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. Vanaf Frankfurt ga je via Mannheim en Freiburg am Breisgau door naar Basel. In de buurt van Basel zijn mooie fietstochten te maken. Je kunt een bike tour door de stad doen maar ook door het Baselland, het platteland rond de stad. We tippen je 3 mooie routes, kijk hier voor meer info over fietsen rond Basel: https://www.bikebaselland.ch/

Ontdek de Burgenzauberroute

Baselland is rijk aan forten, kastelen en ruïnes. Op de Burgenzauberroute, SchweizMobil Veloland Route 114, geniet je van het prachtige landschap van Baselland en Schwarzbubenland met verschillende forten en kastelen langs de route. De route is sinds april 2024 bewegwijzerd. Het begin- en eindpunt van de rondweg is Aesch met een S-Bahn-verbinding.

Château de Delemont vlakbij Basel

Baselbieter Hof-Route (Baselland Farm Route)

Ook leuk: de Baselbeiter Hof Route (Basellandse boerderijroute), SchweizMobil Veloland Route 113. Deze voert langs verschillende boerderijwinkels in het schilderachtige Juralandschap. De streekproducten geven je onderweg voldoende energie voor je tocht. Het begin- en eindpunt van de rondweg is Gelterkinden, ook met een S-Bahn-verbinding.

De Chirsi-route (kersenroute)

De SchweizMobil Veloland Route 111, de Chirsi Route (Kersenroute), is extra mooi tijdens het “Bluescht” seizoen oftewel het kersenbloesem seizoen. De route verbindt Liestal en Laufen, twee charmante oude steden die je verleiden om langer te blijven.

Kersenbloesem rond Basel

 

Beeld: Schweiz Tourismus

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.