Dutch Design Week en GLOW: binnenblijven is geen optie dit najaar

0

Binnen zitten is geen optie dit jaar – daarvoor staan er veel te leuke evenementen gepland in Eindhoven. Verwonder je over Dutch Design Week en GLOW, maak tussen de onvermijdelijke buien door een fietstocht en duik daarna een museum of fijn cafeetje in. Het is sweater weather: regenjas mee en gaan!  

Dutch Design Week tijdens de vorige editie

Dutch Design Week (DDW) 2024

Dutch Design Week (DDW) 2024 vindt plaats van 19 t/m 27 oktober. Dit grootste designevent van Noord-Europa strijkt jaarlijks neer in Eindhoven: dé designhoofdstad van Nederland. Al 20 jaar legt Dutch Design Week de nadruk legt op de toekomst van design. Het festival toont het werk van creatieve geesten wereldwijd, ontwerpers die vorm geven aan een positieve toekomst. Hun werk heeft de potentie om onze samenleving voor de komende jaren en decennia te beïnvloeden. Dutch Design Week is dé plek om ideeën uit te wisselen, daarom zijn er verspreid over zo’n 100 locaties allerlei tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

GLOW weet ieder jaar weer te verrassen

GLOW in Eindhoven

GLOW is een echte highlight. Dit gratis bezoeken lichtkunstfestival speelt zich af in de openbare ruimte van Eindhoven. Alles is gemaakt voor en geïnspireerd door de stad. In 2024 van 9 t/m 16 november. De installaties en projecties van wel 35 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland hebben dit jaar als thema ‘The Stream’. Pak een warme jas en bezoek het lichtspektakel dagelijks van 18:30 tot 23:00. Super als afsluiter van je fietsroute, na een lekker dinertje!

Projecties zijn vaak meer dan levensgroot tijdens GLOW

Terrasje pikken in Eindhoven

Eindhoven is een leuke uitvalsbasis voor een fietstocht. Hier vind je een heel aantal fijne fietsroutes. Breekt er zowaar een zonnetje door na een dagje op de fiets? Kijk hier voor de 9x leukste terrasjes voor een welverdiend biertje na het fietsen! Zoals Cyklist, waar je je dorst lest met een Kwaremont. Vega bitterbal erbij en wie weet blijf je nog wel even hangen. Kijk de fietswedstrijden hier op het grote scherm en droom over een nieuw stalen ros uitzoeken bij de buren: Velorent. Hier kun je ook een fiets huren, handig als start- en eindpunt van je route!

Beeld: Bart van Overbeeke, Nick Bookelaar,Max Kneefel, Dutch Design Week, This is Eindhoven

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.