Bijzonder: overnachten in Klooster Nieuw Sion (aan de Salland-route!)

0

Klooster Nieuw Sion is een bijzonder adresje voor koffie en taart als je aan het fietsen bent door Salland, vlak boven Deventer. Nu kun je er ook overnachten, een  mooie manier om wat verstilling te ervaren zo in de overgang naar de herfst. Neem de Salland + Deventer streekgids mee voor onze eigen fietsroute!

Fluisterterras in de kloostertuin van Nieuw Sion

Sfeerproeven in een modern klooster

De voormalige cisterciënzerabdij Nieuw Sion is een modern klooster, met verschillende gemeenschappen. Sommige mensen wonen hier, anderen zijn alleen lid van de getijdengemeenschap waarmee viermaal daags gebeden wordt. Allemaal zijn ze lid van de werkgemeenschap die het klooster en de tuinen in goede staat houdt en bezoekers ontvangt. Daarnaast biedt het klooster ook tijdelijk onderdak aan jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar, die een jaar meedraaien om te kijken of het kloosterleven iets voor hen is. Een ‘christelijke, neo-monastieke spiritualiteit’ is het uitgangspunt.

Je hebt de keus: kletsen of fluisteren, net wat je wilt

Koffie en taart in de kloostertuin

Het klooster voelt als een oase, een plek om te ontkomen aan de constante input van de wereld waarin we leven. Een verademing, prettig om je even aan te laven. Kers op de taart is het een fijne cafeetje met stiltetuin op de binnenplaats, hier vind je een fluisterterras. Net buiten het klooster ligt een terras waar je kunt bijkletsen. Een heerlijk plekje om ook op doortocht met de fiets neer te strijken voor een kop koffie en een stuk taart uit de eigen bakkerij.

Nieuwe gastenkamers

Het klooster mag vanaf 21 september over 8 nieuwe gastenkamers beschikken. Op de meeste kamers is de ruimte om er met 2 personen te verblijven en diverse kamers beschikken daarnaast over eigen sanitair. Voel je welkom om eens in de nieuwe kamers te verblijven en op te gaan in het kloosterritme. Er is nu al de mogelijkheid om te reserveren voor een verblijf. Neem meteen onze eigen Salland + Deventer streekgids mee voor de unieke FietsActief route die hier langskomt! Je kunt de gids hier nabestellen: https://tijdschriftnu.nl/products/fietsactief-editie-6-2024

Overnachten in het poortgebouw

Beeld: Linda Korsten en Barbara Trienen / Marketing Oost

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.