Op twee wielen rond Monte San Giorgio in Ticino

0

Ontdek een schilderachtige, gemakkelijke fietsroute in het hart van het UNESCO-Werelderfgoed Monte San Giorgio. Je combineert de prachtige natuur met stops bij historische locaties en een interactief museum. Al te veel klimmen is er niet bij: je stapt met fiets en al in de kabelbaan. En je vindt er een fijne camping voor e-bikers!

Het meer van Lugano ligt ook aan de route

Fiets mee in de kabelbaan

Monte San Giorgio is een berg in het zuiden van het kanton Ticino, op de grens tussen Zwitserland en Italië. Het is verklaard tot UNESCO Werelderfgoed vanwege de mariene fossielen, maar ook de flora en fauna zijn hier heel bijzonder. De route start bij het treinstation van Capolago, hier neem je de Via al Mulino en Via Segoma in de richting van Riva San Vitale. Bij binnenkomst in het dorp is het de moeite waard om een ​​kleine omweg te maken naar de doopkapel van San Giovanni, een belangrijk voorbeeld van vroegchristelijke architectuur. Langs het meer van Lugano fiets je naar het begin van de Brusino-Serpiano kabelbaan, de eerste kabelbaan van Zwitserland. Je neemt de fietsen mee in de cabine en binnen een paar minuten bereik je Serpiano, op 653 meter boven zeeniveau. Da’s makkelijk klimmen! Eenmaal boven geniet je van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de regio Lugano.

Meride is een leuk stadje om even doorheen te slenteren

Leuk oud stadje: Meride

Door bos fiets je terug naar Meride, op 583 meter hoogte. In deze betoverende oude stad vind je het Monte San Giorgio Fossil Museum, waar je de fascinerende wereld van 240 miljoen jaar geleden kunt ervaren met behulp van virtual reality-stations, fossielen en levensgrote dinosaurussen uit het Trias. Je zakt langzaam verder af. Verderop in Tremona (571 meter boven zeeniveau) kun je het archeologische park (geopend van maart tot november) bezoeken. Hier neem je een kijkje in de wereld van augmented reality, met een speciale 3D-bril!

Nog even afstappen in Rancate

Naar Rancate trap je over het fietspad. Je komt in het historische stadscentrum, rijk aan bezienswaardigheden zoals Casa Pollini, het gerenoveerde Piazza del Ponte met de kerk van SS Cosma e Damiano, het Kunstmuseum en het Servietenklooster. Genoeg leuke plekjes om je tocht nog even te onderbreken. Daarna fiest je weer terug naar het beginpunt bij het station Capolago. Kijk hier voor de hele route: https://www.ticino.ch/bike/details/Itinerario-bike-del-Monte-San-Giorgio/805328452.html

Fijne e-bike camping aan het meer van Lugano

Zoek je een leuke camping in deze regio, dan is Ca.Stella bij Meride een aanrader. Naast standplaatsen voor je eigen kampeermiddel heb je er ook kant-en-klare tipi’s en safaritenten. Je vindt er ook een fijne nieuwe bistro die uitblinkt in lokale producten, eenvoud, authenticiteit en creativiteit. Een mooi project: het restaurant gebruikt producten uit de eigen Ca.Stella Farm-tuin en biedt werkgelegenheid aan jongeren met een beperking. Handig: deze camping is uitgerust met een laadstation voor e-bikes! Je vindt de camping hier: castellacamping.ch

Fijne camping bij Meride: Ca.Stella

Beeld: Ticino Turismo / JacquesPerler.ch, Switzerland Tourism / Silvano Zeiter, Switzerland Tourism / Jonathan Ducrest

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.