Fietsen in Zuid-Tirol? Hier moet je afstappen!

0

In Zuid-Tirol komen natuur en gastronomie samen. Naast fietsen kun je hier ook urenlang tafelen, een heerlijke manier om na te genieten van een mooie dag op de fiets. Je vindt hier een unieke mix van Italiaanse, Oostenrijkse en lokale smaken, passend bij de ligging in de Italiaanse Alpen. We tippen je 3 unieke restaurants die je zeker niet mag missen!

Restaurant Schloss Sprechenstein is ’s avonds super sfeervol

Farm-to-table concept in de Alpen

Restaurant Schloss Sprechenstein heeft een leuk farm-to-table concept. De ingrediënten komen rechtstreeks van lokale boerderijen en producenten. Zo toveren ze hier verse, seizoensgebonden gerechten op tafel die de authentieke Zuid-Tiroolse keuken eer aandoen. Traditionele recepten worden gecombineerd met moderne technieken. Alles wordt geserveerd in een betoverende setting, met kasteel Sprechenstein op de achtergrond en een fantastisch uitzicht op de vallei.

Fietstip: De Etschtalroute komt hier vlak langs. Een routekaart kun je hier downloaden: https://www.suedtirol.info/content/dam/idm/en/pdf/Radkarte-Etschtalroute-EN-NL-2024.pdf

Berghut met vegetarische specialiteiten

Gostner Schwaige: een authentieke berghut in een hedendaags jasje

Ben je vegetariër of wil je minder vlees eten, dan is lekker uit gaan eten vaak een uitdaging in de bergen. Maar de Gostner Schwaige op de Seiser Alm laat zien dat het anders kan. Deze charmante berghut staat bekend om zijn toewijding aan lokale producten, met een sterke focus op vegetarische gerechten. In alles, van huisgemaakte kruidenboter tot kaasfondue, proef je het alpenlandschap terug. Ingrediënten komen rechtstreeks uit de omliggende bergen. De gezellige, rustieke sfeer maakt het de perfecte plek om na een dagje e-biken door de bergen te genieten van de meest adembenemende omgevingen van Zuid-Tirol.

Fietstip: De Seiser Alm biedt volop mogelijkheden voor fietsers. Er is een e-bike oplaadstation en je hebt veel paden en routes om uit te kiezen. Zie voor alle info https://www.seiseralm.it/en/active/summer-holidays/biking.html

Zeker proeven: ‘Heusuppe’- hooisoep!

Architectonische parel met kunstwerkjes op je bord

Hoog in de Dolomieten is de Oberholz-Hütte in Obereggen niet alleen een restaurant, maar ook een architectonisch pareltje. Deze eigentijdse berghut laat je door de grote ramen volop genieten van de panoramische uitzichten. Een mooie serene setting voor de fantastische gerechten die hier worden geserveerd. De keuken is een verfijnde mix van traditionele Zuid-Tiroolse smaken en moderne culinaire technieken, wat het een hotspot maakt voor fijnproevers en designliefhebbers. Even sfeerproeven? Je kunt ook simpelweg de uitzichten bewonderen vanaf het zonovergoten terras met een klein hapje of drankje erbij.

Fietstip: Bij de Oberholz hut vind je een gratis oplaadmogelijkheid voor e-bikes.

Alleen al de moeite vanwege de architectuur en de ligging: de Oberholz-Hutte

 

Beeld: Schloss Sprechenstein, Gostner Schwaige en Oberholz-Hutte

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.