Knooppuntenroute Breskens – 53 of 65 km fantastisch kustgebied

0

Waar zoet en zout water samenkomen, ontstaat de fraaiste natuur. In het kustgebied van Zeeuws-Vlaanderen fiets je langs vele vogelgebieden. Verrekijker mee!

Knooppuntenroute Breskens

Knooppuntenroute Breskens

De knooppuntenroute Breskens uit FietsActief nummer 6 telt 53 of 65 kilometer. Het complete artikel en de route vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat je bestelt HIER IN DE WEBSHOP. De verzending van dit nummer is gratis binnen Nederland! Hiervoor hoef je geen code in te voeren, de korting wordt automatisch berekend.

Knooppuntenroute Breskens

Wat kenmerkt deze knooppuntenroute?

Langs de kust van Zeeuws-Vlaanderen loopt een schitterend fietspad, met uitzicht over de duinen en de zee. In de natuurgebieden spelen de getijden een grote rol. Vogels vertoeven graag in het speelse landschap met kreken, geulen en schorren, waar planten als zeekraal, lamsoor en zulte groeien. De broedeilanden worden in de zomer druk bezocht door zwartkokmeeuwen en grote sterns, en in het ondiepe water kun je lepelaars naar voedsel zien zoeken.

Knooppuntenroute Breskens

Vlaams karakter

De route slingert door de polder, met molens en dorpen, soms met een typisch Vlaams karakter. Ga je voor de langere optie, dan zie je herinneringen aan de Tachtigjarige Oorlog, waaronder de Wallen van Retranchement en de vestingwallen van vestingstadje Sluis.

Knooppuntenroute Breskens

Het Zwin

Tussen de duinen van Nederland en België ligt het Zwin. Eeuwenlang was dit een belangrijke zeearm die Brugge met de Noordzee verbond. Maar de zeearm verzandde en nu fiets je er door een unieke biotoop – ook weer met volop vogels. Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Zeeuws-Vlaanderen. Een prima plek voor een drankje. Of fiets nog iets verder door en rust uit bij een van de strand­paviljoenen, met uitzicht op zee.

Knooppuntenroute Breskens

Knooppuntenroute Breskens

Knooppuntenroute Breskens

Foto’s: Jessica de Korte

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.