Nieuwe fietsroute in Beieren: GeoRadweg Altmühltal

0

Een mooie nieuwe route in Beieren: de Altmühltal GeoRadweg. Deze loopt van Nördlingen naar Kelheim door UNESCO Global Geopark Ries en het Altmühltal Natuurpark. Een leuke afwisselende route langs bijzondere natuur en leuke plaatsjes.

De Altmühlsee bij Gunzenhausen

Nieuwe fietsroute in Duitsland

De nieuwe Altmühltal GeoRadweg heeft als thema de bijzondere geologische kenmerken van het Altmühltal Natuurpark. Zo zijn er fossielen gevonden van de Archaeopteryx oervogel in Eichstätt en Solnhofen. En het Ries Geopark, een UNESCO Global Geopark, getuigt van een ingrijpende gebeurtenis: ongeveer 15 miljoen jaar geleden sloeg er een asteroïde in en creëerde een enorme krater. Zelfs vandaag de dag zijn nog sporen hiervan zichtbaar in de regio. De Donau-kloof “Weltenburger Enge” bij Kelheim is het eerste nationale natuurmonument in Beieren. Met de nieuwe route kun je deze en andere locaties aan elkaar rijgen – en pik je onderweg meer mooie plekjes mee.

Korte rondjes fietsen

Fietsers kunnen kiezen tussen twee hoofdroutes van 201 en 182 kilometer en en vier rondritten langs de route. Deze rondjes zijn tussen de 56 en 83 kilometer lang. Er start een route in de prachtige barokke stad Eichstätt, waar je ook een bezoek kunt brengen aan het Jura Museum in de Willibaldsburg. Maar je kunt bijvoorbeeld ook met de fiets en boot naar het klooster Weltenburg!

Arnsberger Leite, aan de Altmühltal Panoramaweg

Slapen in een kasteel in Duitsland

Op zoek naar een fijn plekje om te logeren in de regio? Schloss Mohren is een van de meest sfeervolle adressen in Duitsland. Een oud jachtslot, omgeven door een boerenhoeve, waar je in verschillende vakantiehuizen kunt slapen. Het kasteel ligt haast áán dit nieuwe fietsrondje! Tip: ga je hier logeren en fietsen, rijd dan zeker ook eens naar het leuke stadje Nördlingen. Hier vind je een mooie overdekte stadsmuur rond het oude centrum en er ligt een museum over de meteorietinslag. Nördlingen is met een speciaal bewegwijzerde doorsteek te bereiken vanuit de Geofietsroute.

Schloss Mohren, sfeervolle uitvalsbasis voor een fietsvakantie in Duitsland

Beeld: Natuurpark Altmühltal & Schloss Mohren

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.