Ga dit najaar eens fietsen in Norfolk: slaap- + fietstips

0
Norfolk is perfect voor het najaar. Je kunt er lekker sfeerproeven in authentieke dorpjes en als het weer tegenzit is er altijd wel een knusse tearoom in de buurt. Of je trapt gauw naar huis en installeert je met een goed boek bij een van deze fijne nieuwe slaapadresjes!

The Harper in Langham, Norfolk

Hotels en huisjes in Norfolk

Norfolk is super sfeervol, zeker in de herfst. Je vindt er schilderachtige vissersdorpjes en mooie steden vol antiek- en delicatessenzaakjes. Een greep uit de nieuwe adresjes die je in het mooie Engelse Norfolk kunt vinden: in de buurt van Langham vind je een spectaculair spahotel, in Little Barningham vind je een lekker eigenwijze en kleurrijke achttiende-eeuwse cottage en in Brancaster heeft een prachtig gerenoveerd oud molenhuis zich verstopt. We tippen je meteen de mooiste plekjes om mee te nemen tijdens je fietstocht door Norfolk, van het drukke maar  eigenzinnige Cromer tot het historische Holt en het bekroonde strand van Mundesley.  Pak ook je wandelschoenen aan en zet één dagje je fiets aan de kant voor een wandelroute van pub naar pub langs de noordkust!

Old Mill House, hier steek je lekker de kachel aan na een fietstocht

Fietsroutes en leuke plaatsjes

Cromer combineert de charme van een oud vissersdorp met de drukte van een moderne badplaats. Bezoek zeker het Cromer Museum, gevestigd in een oud vissershuisje. In Holt slenter je langs charmante binnenplaatsen en kronkelende steegjes. Stap hier even af voor The Holt Bookshop en delicatessenwinkel Bakers & Larners. De Burnhams zijn leuk om op de fiets te ontdekken, deze groep van zes pittoreske dorpen vind je aan de rivier de Burn aan de noordkust van Norfolk. Vlakbij zijn ook Brancaster Bay en het Scolt Head Island National Nature Reserve de moeite waard. In het grootste dorp, Burnham Market, vind je leuke cafés. In kustdorp Mundesley proef je nog de sfeer van een echte Victoriaanse badplaats. Kijk hier voor de mooiste fietsroutes door Norfolk: https://www.visitnorfolk.co.uk/post/best-cycling-routes-in-norfolk
Fietsen blijft nummer één natuurlijk, maar voor een wandeling van pub naar pub langs de kust zetten we graag voor een keer de fiets aan de kant. Want wat kun je hier mooi wandelen. Deze prachtige routes leiden je langs de leukste pubs om even op te warmen met iets lekkers. Zo komen we de herfst wel door!

Bijkomen in stijl bij The Harper

Beeld: Sawday’s 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.