Vier de herfst: ciderweken in Neder-Beieren (+fietstips!)

0

Leuk plekje voor fietsers: Vital CAMP Bayerbach, bij Bad Birnbach in Beieren. Een perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen nazomeren in Duitsland. Helemaal tijdens de Rottaler ciderweken, nog tot en met 27 oktober 2024, met cidergerechten in de gezellige Huckenhamer Stadl!

Proosten op het goede leven bij Huckenhamer Stadl

Nazomeren in Beieren

In de herfst, als de zomerhitte voorbij is en het rustiger wordt, is Vital CAMP Bayerbach extra geliefd bij wandelaars en fietsers. De blauwe hemel, kleurrijke herfstnatuur, ritselende bladeren en het milde herfstzonnetje maken dit de perfecte tijd voor liefhebbers van het buitenleven. De locatie is er ook ideaal voor: de vakantieregio Rottal-Inn in Neder-Beieren wordt doorkruist door honderden kilometer fiets- en wandelpaden.

Fietsen in Rottal

Rottal is een mooie regio voor fietstochtjes. In de fietswinkel midden in Bad Birnbach kun je prima onderhouden fietsen huren, ook e-bikes. Je wordt goed geadviseerd en krijgt meteen de nodige accessoires, kleding en reserveonderdelen mee. Met de parkeerplaatsen in de directe omgeving een goed startpunt voor je fietstocht. Een makkelijk tochtje is de St-Ulrichs-Tour (14,3 km, 64 m stijging) langs de Rott naar Bayerbach en weer terug. Pak je een e-bike dan kun je de Dreimühlental tour fietsen (25,6 km, 244 m stijging), een pittoreske tocht met prachtig uitzicht en een prachtige afdaling. Of kies zelfs voor de nog pittigere Bruder-Konrad-Tour (50,6 km, 804 m stijging). Via Kößlarn en Rotthalmünster maak je een mooie ronde met stijgingen tot 21%!

Camping met wellness

Vital CAMP Bayerbach is meer dan alleen een camping. Naast klassiek kamperen in een tent of camper kun je in dit bekroonde resort verblijven in stacaravans, appartementen en vakantiehuizen. Neem een duik in het thermale binnenbad na een herfstuitstapje, of pik de prachtige saunawereld mee, met weldadige beautybehandelingen en fysiotherapie. Het voelt hier meer als een hotel. Een van de vele highlights: de buitensauna met panoramische ramen en uitzicht op de natuur. Je kunt er ook deelnemen aan een fit- & vitaalprogramma. Bij een overnachting op de camping zijn wellness en sport altijd bij de prijs inbegrepen.

De chalets zijn lekker luxe, met een kachel voor frisse herfstavonden

Ciderweken in Beieren

In Vital CAMP Bayerbach kun je in het gezellige eigen restaurant Huckenhamer Stadl genieten van traditionele Rottaler snacks met dagelijks wisselende, verse gerechten. Tijdens de Rottaler Mostwochen (Rottaler ciderweken), die nog plaatsvinden tot en met 27 oktober 2024, serveert Huckenhamer Stadl heerlijke gerechten op basis van cider. Ook dan kun je nog terecht op de camping: het glampingresort is het hele jaar geopend

En straks de sauna in – iets om je op te verheugen tijdens je fietstocht

Beeld: Vital CAMP Bayerbach

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.