Fietsen langs Franse wijngaarden: e-bike tours en picknicks

0

Ontdek Franse wijngaarden op de fiets, met e-bike tours en picknicks. In Bourgondië weten ze wat lekker is – en ze laten je hier vol trots kennismaken met al die mooie wijnen. Je startpunt is een chique kasteel of een hotel met spa, passend bij de bourgondische lifestyle. Pas mal!

E-biken door de wijngaarden van de Mâconnais © Anthony Litaudon

De Mâconnais op de fiets

Vanuit Château de la Greffe kun je leuke e-bike tours maken. Met elektrische fietsen is het niet zo’n punt als je een klimmetje tegenkomt op de kleine weggetjes door de wijngaarden van de Mâconnais. Een paar keer trappen en je geniet van panorama’s over de percelen van Château de la Greffe. Na de inspanning volgt ontspanning in de vorm van een bezoek aan de wijnkelder en de gewelfde kelders van het kasteel. Helemaal leuk in combinatie met een picknick in de wijngaarden!

E-biken langs de Côte de Nuits

Aan de Côte de Nuits vind je ook uitgestrekte wijngaarden. Vanuit het Hôtel-Spa Le Richebourg kun je kennismaken met de streek door een wijntour op de elektrische fiets, proeverijen en Franse picknicks op de hellingen van Vosne-Romanée. Lekker bourgondisch!

En dan proeven natuurlijk! Liefst met een picknick erbij.

Biologisch-dynamisch wijnen in Bourgondië

Lekker lui: ‘La Bourgogne en Compagnie’neemt wijnliefhebbers mee op een tour in een busje langs bijzondere plekken, verspreid over het platteland. Overal proef je biologisch-dynamische wijnen met Bourgondische hapjes of een lunch op basis van 100% lokale en biologische producten.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.