Fietsagenda: nóg twee unieke nazomer evenementen

0

Nog steeds is het heerlijk fietsen deze nazomer. Daarom willen we ook deze twee unieke fietsevenementen even noemen waar je de komende maand aan mee kunt doen: industrieel versus natuur.

Lidl Harbour Tour: normaal gesproken kom je hier niet op de fiets!

Lidl Harbour Tour – 15 september

Op zondag 15 september kun je de originele Lidl Harbour Tour rjiden, een sportief evenement door de haven van Rotterdam en de Zuid-Hollandse natuur. De routes gaan over een aantal haventerreinen die speciaal voor de deelnemers open gaan. Je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden: 60, 80, 100 en 140 kilometer. Alle routes starten in de haven bij Toll Global Forwarding. Vervolgens fietsen de deelnemers direct richting de eerste haventerreinen in de Waalhaven. Bij Van Doorn Container Repair fiets je langs meterhoge containers om daarna bij TIP Group Waalhaven langs trucks en trailers te rijden. Normaal gesproken kom je hier niet op de fiets!

De route is vrijwel geheel vlak, al kun je met de bruggen toch enkele sportieve hoogtemeters pakken. Na de finish bij Toll Global Forwarding is er een gezellig finish feest waar uitgebreid nagepraat kan worden op het terras. Kijk op LIDL HARBOUR TOUR

Meer tochten in september? Deze vind je hier
Ook mooi: deze Elfstedenfietstocht zonder beperkingen van 11 t/m 15 september

Veluwse Fietsdagen – 17 t/m 19 september

Gezellig fietsen door de mooiste gemeenten op de Noord-Veluwe: verken tijdens de Veluwse Fietsdagen de mooiste fietsgebieden van het land. Speciaal voor deze week zijn weer routes uitgestippeld waarbij je onderweg leuke kortingen, bijzondere afstapplekjes en de mooiste gebieden tegenkomt. Voor de fanatieke fietsers die meerdere dagen willen fietsen is er de “Passe-Partout”. Hiermee fiets je drie dagen tegen een aantrekkelijk tarief.

Wie weet spot je ook een wilde verrassing

De routes

  • De Schilderachtige Veluweroute van 44 kilometer en de Rien Poortvlietroute van 55 kilometer, die in het teken staan van Rien Poortvliet, kun je starten in zowel Nunspeet, Hulshorst en Elspeet.
  • De fietsroute van 42 kilometer vanaf VVV Ermelo gaat over de Ermelosche Heide, hier kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum met de Schaapskooi. Daarna fiets je via het Speulderbos richting het Uddelermeer.
  • VVV Putten maakte een route van 42 kilometer richting Nijkerk waarbij je onderweg geniet van mooie polders, landerijen en bossen. Maak een stop bij Speel en Beleefboerderij de Roosendaal waar een lekkere versnapering voor je klaar staat.
  • Start bij VVV Elburg voor een route door het rustieke boerenlandschap en kom langs 3 in bedrijf zijnde molens, een kasteel, mooie landhuizen, een kaasmakerij en een fruittuin.
  • Tour de Veluwe start je vanaf het bruisende Harderwijk. Tijdens deze route ontdek je eeuwenoude bossen afgewisseld door zandvlaktes en heidevelden.

Kijk op VELUWSE FIETSDAGEN

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.