Doe mee met de Elfstedentocht zonder beperkingen

0

Van 11 t/m 15 september 2024 organiseert Stichting SandyMoveS een evenement waar iedereen aan mee kan doen: de Onbeperkte Elfstedentocht. Je kunt wandelend, op de fiets, de rolstoel, de handbike, de scootmobiel of met welk hulpmiddel dan ook deelnemen. De tocht der tochten waar iedereen aan mee kan doen!

Elfstedenkruisje verdienen op de fiets

In vijf dagen tijd leg je de hele tocht af en je verdient natuurlijk het felbegeerde Elfstedenkruisje. De route vind je hier. Je kunt de volle 5 dagen deelnemen aan het evenement, maar het idee is vooral om het voor iedereen toegankelijk te maken. Zo kan het ook een doel zijn om 10 meter te lopen om over de finish te komen en een medaille te ontvangen. Iedere dag een halve etappe, 10 kilometer of op 1 dag 500 meter of minder – het is allemaal mogelijk. Ook jij verdient voor jouw prestatie het Elfstedenkruisje en heel veel applaus! Het hebben van een chronische aandoening of een beperking betekent dat je iedere dag een enorme inspanning levert om je kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Dat is wel een aanmoediging waard.

Elfstedentocht voor iedereen

Op 11 september is de start, om 12.00 uur bij De Elfstedenhal in Leeuwarden. Op 15 september is daar ook de finish. Als er gekozen wordt voor een tussentijdse start dan kom je naar de startlocatie waarvoor jij je hebt opgegeven. Daar vindt op de aangegeven tijd de start plaats. Bij de finish staat een busje waarmee jij of de chauffeur naar de auto wordt teruggebracht. Iedere afstand heeft een eigen startlocatie en starttijd. In het programma staan deze locaties en tijden beschreven. Klik hier om het programma te bekijken. 

Samen in beweging komen

Het is inmiddels de vijfde editie van de Onbeperkte Elfstedentocht. Een leuke manier om samen mensen in beweging te krijgen. Dat is de missie: elkaar stimuleren en motiveren om in beweging te komen. Tijdens de Tocht der Tochten helpen deelnemers elkaar over grenzen om samen over de finish te komen. Naast de fysieke inspanning blijkt ook ieder jaar dat de gezelligheid en saamhorigheid ervoor zorgt dat mensen zich gezien, gesteund en gehoord voelen.

Beeld: John Klaver / Stichting Leef!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.