De zuidkant van de Alpen is het mooist in de herfst

0

Aan het einde van de zomer en tijdens de ‘gouden herfstdagen’ staat in Vinschgau in Zuid-Tirol alles in het teken van natuurbeleving, culinair genot, wijncultuur en nieuwe energie tanken. Fietshotel Sand in Tschars is een leuke uitvalsbasis, midden tussen de wijn- en boomgaarden van Meran.

  De herfst, het mooiste seizoen in Zuid-Tirol

Als de zomer voorbij is en de oogst binnen is gehaald, liggen de voorraad- en wijnkelders propvol met Zuid-Tiroolse kwaliteitsproducten. Terwijl de noordkant van de Alpen al in het herfstgrijs baadt, kun je hier in Italië nog feestvieren en lekkernijen proeven in de wijn- en appelboomgaarden, in de boerencafés en op de herfstmarkten van Algund. Dat heeft de regio te danken aan het mediterrane klimaat en de zachte herfstavonden.

Wandelen met de hoteleigenaar

Met het uitzicht op de drieduizenders, de Ortlergroep, het natuurpark Texelgruppe (zitten we dan toch nog in Nederland?) en het nationale park Stilfserjoch kun je in Hotel Sand alle kanten op. Als fietser ontkom je er niet aan om ook eens te gaan wandelen, het is hier zo mooi. Twee keer per week begeleiden de eigenaren van het familiehotel gasten persoonlijk op een wandeling door het unieke landschap in het “zonnigste dal van de Alpen”. Tot in november kun je hier profiteren van het milde klimaat. In de nazomer kleuren de lariksen op de bergweiden felgeel, prachtig om te zien. Het populaire waalwegwandelpad van Schnals begint direct bij het hotel. Ook leuk: wijnproeverijen en rondleidingen in de wijn- en appelgaarden!

Nette, frisse hotelkamers om weer helemaal op te laden na een fietsdag.

Fietsen in de bergen van Zuid-Tirol

Ook fietsers komen volop aan hun trekken. Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbikehotel en lid van de Ötzi Bike Academy. Sportieve fietsers, recreatieve fietsers, mountainbikers, racefietsers, gezinnen en e-bikers: rond hotel Sand draaien de wielen enthousiast rond. Gediplomeerde bikegidsen nemen je mee naar de mooiste uitkijkpunten en de beste mountainbiketrails van Zuid-Tirol. Het hotel is perfect uitgerust om fietsers te ontvangen. Van gratis gebruik van trekkingfietsen en fietshelmen tot onlineverhuur van fietsen, een fietsenstalling en veel keuze aan routes en kaartmateriaal: in alles is voorzien. Het fietspad loopt vlak achter het hotel en brengt je naar almen en trails. Dankzij bike-in/bike-out geniet je van een ongecompliceerde herfstvakantie.

De Alpen liggen hier aan je voeten.

Nagenieten met wellness, yoga & ayurveda

Een actieve genietvakantie is de grootste passie van Hotel Sand. Als je na je wandel- of fietstocht weer aankomt in het hotel, wachten wellness en ontspanning op je. Het 25 meter lange sportzwembad is het hele jaar door verwarmd. Laat je door het water glijden, adem diep in, ontspan je vermoeide spieren. Dankzij het mediterrane klimaat kun je ook in de herfst nog zwemmen in de natuurlijke zwemvijver in de mooie tuin. Als de dagen korter worden, nodigen het binnenzwembad en de saunawereld je uit om te relaxen. Er is een scala aan weldadige massages om uit te kiezen voor diepe ontspanning. Van 12 tot 27 oktober 2024 vinden in hotel Sand yogaweken plaats.

Lekker eten en genieten van goede wijn kan hier ook prima.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.