Ga eens fietsen in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

0

Nergens in Nederland vind je zó veel landschappelijke variatie zó dichtbij elkaar als in de zuidwesthoek van Fryslân. Dit gebied is niet voor niets omgedoopt tot Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân! Een landschap dat het beleven waard is. Spring op de fiets en neem een kijkje, op eigen gelegenheid of met een gids!

Je leert alles over het gebied in het leuke Bezoekerscentrum Mar en Klif

Leer het landschap kennen met een local

Het hele jaar kun je op diverse plekken op pad met een local die alles weet over de omgeving. Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân heeft meer dan 300 ambassadeurs. Een select gezelschap zet zich in als gids, ieder vanuit zijn of haar eigen interesse, omgeving en activiteit. Wandelen, fietsen, vogels kijken: er is voor ieder wat wils. Kijk hier voor leuke fietsexcursies en nog meer fijne activiteiten! 

Bezoekerscentrum Mar en Klif dubbelt als VVV, handig!

Fijn startpunt: Bezoekerscentrum Mar en Klif

Begin je ontdekkingsreis door Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân bij Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Leuk gelegen aan de Brink! Na je bezoek aan Mar en Klif kun je het landschap ‘lezen’, dat maakt een wandeling of fietstocht nog boeiender. Bij de balie haal je routeboekjes die starten bij het bezoekerscentrum. Een kop koffie voor je weggaat? Dat kan op de gezellige Brink. Neem hier een kijkje in de routeboekjes!

Tip: vlinderexcursies door Wyldemerk

Doe op een zondagmiddag naar keuze mee aan een vlinderexcursie door natuurgebied de Wyldemerk o.l.v. gids Adriaan Hol van de Vlinderwerkgroep van IVN Súdwesthoeke. De start is steeds om 13.30 uur. Aanmelden kan hier. Data: zondag 14 juli, 28 juli, 4 aug, 18 aug en 1 sept.

Beeld: Waterland van Friesland & Tryntsje Nauta 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.