Tip: de mooiste duurzame reizen in Europa (fietsen bijvoorbeeld!)

0

Mooie reizen blijven maken en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Het kan, maar waar doe je nou echt goed aan? En wat is duurzamer reizen precies? Deze zomer inspireert duurzame reisorganisatie Better Places je met de campagne #Hoedan op hun socials. Leuk: doe de Europa quiz en snuffel tussen hun toffe fietsreizen!

Canada? Nee, Lago di Braies oftewel de Pragser Wildsee in Italië!

Duurzaam reizen, het kan

Bij Better Places geloven ze in de kracht van reizen met positieve impact. Hier zien ze dagelijks hoe reizigers echt verschil kunnen maken. Niet door minder te reizen, maar anders. Neem een kijkje op hun Facebook en Instagram voor de #Hoedan campagne, vol inspiratie voor je volgende – duurzame! – reis.

Bijzondere bestemmingen in Europa

Wildlife spotten? Fietsen langs magnifieke uitzichten? Een combi van cultuur en natuur? Verder is niet altijd beter en Europa heeft meer in huis dan je misschien denkt. Wist je dat maar liefst 90% van de totale CO2-uitstoot van een reis wordt veroorzaakt door de vlucht? Daar ligt dus je grootste winst! Kijk eens of je de ingrediënten voor jouw ideale rondreis ook dichterbij kunt vinden. Een fijne bonus: je vakantie is al snel goedkoper en je kunt veel zien in weinig vakantiedagen. Kan het ook dichterbij? Doe de Europa quiz!

Zo mooi is Roemenië, een bestemming van Better Places

De mooiste fietsreizen van Europa

Op eigen kracht vooruit! Duurzamer dan een fietsvakantie wordt het bijna niet. Zeker als je de trein naar je startpunt pakt. Onze fietsreizen zijn zorgvuldig samengesteld door lokale reisexperts. Zo ben je altijd verzekerd van de beste route, met mooie tussenstops en overnachtingen. Kijk hier voor het overzicht van kant-en-klare fietsreizen.

Lake Brienz, Zwitserland

Tip: De Eerlijke Reiswijzer

Bij Better Places weten ze ook dat duurzamer leven én mooie reizen blijven maken soms best ingewikkeld is. Twijfel je waar je goed aan doet voor je volgende vakantie? Pak de Eerlijke Reiswijzer er eens bij. Hierin zie je in één oogopslag de impact van onze reizen, zowel de positieve als negatieve. Zo maak je eenvoudig bewuste keuzes voor de bestemming, je route, overnachtingen en excursies – zonder jouw eigen reisplezier uit het oog te verliezen!

Beeld: Unsplash / Urban Vintage, Draufsicht & Luca Bravo 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.